FUTURE GLOBAL NETWORK FOUNDATION (FGN)

Alamat Perhubungan

FUTURE GLOBAL NETWORK FOUNDATION
No 72-1, Tingkat 1
Jalan Prima SG 3
PRIMA SRI GOMBAK
68100 Batu Caves, SELANGOR


Tel:    03-6187 7020
Faks:    03-6186 6020


Email: globalfgn@gmail.com

Donation

Laporan Mavi Marmara

Ahli Online

We have 78 guests online

Lawatan Pen Setiausaha Agung UNIW ke Malaysia PDF Print E-mail

Encik Ali Kurt, Penolong Setiausaha Agung, Union of NGOs of the Islamic World (UNIW) telah mengadakan lawatan ke Malaysia daripada 20 Oktober 2009 hingga 27 Oktober 2009.  Semasa berada di sini, Sdra. Ahmad Azam Abdul Rahman yang merupakan Ahli Majlis UNIW, sempat mengaturkan perjumpaan dengan kalangan pemimpin-pemimpin NGO Islam yang telah menjadi ahli UNIW - Future Global Network Foundation (FGN), Wadah Pencerdasan Ummat (WADAH), Angkatan Belia Islam Malaysia (ABIM), Persatuan Kebangsaan Pelajar Islam Malaysia (PKPIM), Global Peace Mission (GPM) dan Yayasan Takmir – bagi membincangkan pelbagai isu dan permasaalahan umat Islam di peringkat serantau dan global.

Pada masa yang sama, Ali Kurt juga melaporkan tentang kemajuan dan perkembangan politik serta ekonomi negara Turki masakini yang begitu memberansangkan di bawah kepimpinan tokoh Islam - Presiden Abdullah Gul dan Perdana Menteri Recep Erdogan.

Selain daripada itu, Sdra Ali Kurt dan Sdra Ahmad Azam juga telah berbincang tentang persiapan Mesyuarat Lembaga UNIW yang berkemungkinan diadakan di Kuala Lumpur pada bulan April 2010.